Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Υπαίθρια βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας έχει μια ιδιαιτερότητα: αντί να την επισκέπτονται τα παιδιά. τα επισκέπτεται εκείνη.
Όπως εκείνη την παροιμία που λέει " αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ ".
Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν τη περσινή χρονιά στη γιορτή του βιβλίου που έγινε κρεμαστή Βιβλιοθήκη. Ένα πρωί του Απρίλη  ήρθαμε και βρήκαμε βιβλία να κρέμονται από τα δέντρα. Αφού ξεπεράσαμε το πρώτο ξάφνιασμα, την αράξαμε κάτω από τα δέντρα και το ρίξαμε στο διάβασμα.
  Φέτος, στην αρχή κατέβηκε τις σκάλες και έγινε κινητή Βιβλιοθήκη. Αυτό ήταν καλό γιατί όλο και προλαβαίνουμε να ρίξουμε μια ματιά πριν χτυπήσει το κουδούνι. Επίσης βόλεψε μια χαρά όλους εκείνους που έσπασαν τα πόδια τους φέτος κι έπρεπε να μένουν μέσα στα διαλείμματα!
  Τώρα το καλοκαίρι που μας έπιασαν οι ζέστες και την παραμελήσαμε, δεν έκατσε να σκάσει! Μάζεψε τα καινούρια της βιβλία και από κινητή, έγινε υπαίθρια Βιβλιοθήκη. Οι εθελοντές είναι εκεί για να την βοηθούν στις μετακινήσεις της κι εμείς δε χρειάζεται να απαρνηθούμε τα παιχνίδια και τον ήλιο για να την απολαύσουμε!
  Δε θα μας κάνει καμία εντύπωση, αν στις διακοπές την δούμε να μας ακολουθεί στη θάλασσα, να κάνει ηλιοθεραπεία ή jet ski . Είναι ικανή για όλα και με τέτοιους άξιους βοηθούς μπορεί να κάνει τα πάντα!!
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου